Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

22/01/2020
Tràmits municipals

La declaració responsable per  a obres petites a habitatges i locals ja es pot tramitar per Internet

L’antic assabentat és un tràmit gratuït i obligatori per a les obres de poca envergadura que es fan a l’interior de les llars i als locals Les cites prèvies per a consultes tècniques d’obres i amb els serveis d’activitats reglades també es poden demanar ja de forma telemàtica
Veure imatge de  La declaració responsable per  a obres petites a habitatges i locals ja es pot tramitar per Internet (nova finestra)
L’Ajuntament ha activat la tramitació per Internet de la declaració responsable d’obres, l’antic assabentat, que fins ara només es podia sol•licitar de forma presencial a les dependències de l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, a l’edifici municipal del carrer del Migdia.

El tràmit es pot fer ara a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (seuelectronica.l-h.cat), amb la qual cosa s’eviten els desplaçaments a les dependències municipals i les cues, i es millora l’atenció ciutadana. L’any 2019 es van presentar presencialment 2.356 declaracions, i 2.244 l’any anterior.

Són objecte de la declaració responsable les obres a l’interior d’habitatges i locals, vestíbul i zones comunitàries de l’edifici, sense modificació de distribució ni afectació estructural; i també la neteja i desbrossament de solars.

Per mitjà de la declaració responsable, la persona interessada declara, sota la seva responsabilitat, que compleix els requisits establerts per la normativa. El tràmit és gratuït, obligatori i s’ha de sol•licitar abans de l’inici de les obres.

També amb l’objectiu de millorar l’atenció ciutadana i evitar temps d’espera, l’Ajuntament ha activat la tramitació per Internet, a través de la seu electrònica, de les sol•licituds de cita prèvia per a consultes tècniques d’obres majors i menors, i amb els serveis d’activitats reglades.

Aquestes consultes són ateses presencialment, amb cita prèvia, per tècnics de l’àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, a l’edifici municipal del carrer del Migdia.

En el període 2016-2019, l’Ajuntament ha invertit més de cinc milions d’euros en innovació en tecnologies de gestió de tràmits, atenció ciutadana i serveis públics.

Últimes notícies

Veure imatge de El Ple aprova l’ampliació de Fira (nova finestra)
Veure imatge de Pau Solanilla presenta a Torre Barrina el llibre La república de la reputación: economía, poder y emociones (nova finestra)
Veure imatge de Instal·lada una placa commemorativa a Dani Infante en la parada d’autobús de l’Hospital Duran i Reynals (nova finestra)
Veure imatge de La multiculturalitat i la diversitat centren les Jornades Formatives per a Consellersi Conselleres Escolars (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400