Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

15/03/2019
Cultura

La Quinzena de dansa s'estrena a L'H amb ritmes africans

El projecte creix en ciutats, espais i nombre d’espectacles
Veure imatge de  La Quinzena de dansa s'estrena a L'H amb ritmes africans (nova finestra)
Prop de 30 espectacles formen part del programa que Dansa. Quinzena metropolitana oferirà a L’Hospitalet, una proposta artística amb la dansa i les arts del moviment com a protagonistes que tindrà lloc del 13 al 31 de març a nou ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. 

La Quinzena porta la dansa als teatres, als carrers, al transport públic i a altres llocs insòlits de la ciutat com el mercat de la Florida. Al Teatre Joventut i l’Auditori Barradas s’hi sumen els centres culturals.

A Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet i Santa Coloma, participants en la primera edició, s’hi han sumat el Prat, Sant Cugat i Viladecans. També s’amplia els espais d’exhibició fins arribar a 127, i el nombre d’espectacles, 73.

L’Hospitalet s’estrena amb Via Kanana, de la companyia Via Katlehong Dance, amb coreografia de Gregory Maqoma, un espectacle de dansa urbana africana amb la realitat política de Sud-àfrica com a teló de fons, que es podrà veure els dies 15 i 16 de març al Teatre Joventut.

Block, l’espectacle de circ i dansa amb què es va inaugurar la Quinzena a la plaça de la Catedral de Barcelona, arribarà el 21 de març a la rambla de la Marina amb Lluís Companys. Un potent espectacle fusió de dansa i circ a càrrec de les companyies Motionhouse i Nofit State Circus.

La dansa arriba als centres culturals amb espectacles breus pensats per representar-se en espais no teatrals.

Els cinemes s’afegeixen a l’espectacle amb la programació de pel•lícules vinculades amb la dansa. Cinemes Filmax Gran Via han programat per al 25 de març la pel•lícula Yuli, dirigida per Icíar Bollaín. El film narra la història del ballarí cubà Carlos Acosta, gran llegenda de la dansa i el primer ballarí negre a interpretar alguns dels papers més famosos del ballet.


La Quinzena culmina el 30 de març amb Territori dansa, tot un dia dedicat a la dansa a diferents espais situats al voltant del Poliesportiu Municipal del Centre. La jornada combinarà companyies professionals amb actuacions de les escoles de dansa de L’Hospitalet. Es posarà en marxa amb la ballada col•lectiva Tothom balla, una proposa participava que tindrà lloc simultàniament als nou municipis que organitzen el festival a partir de la coreografia ideada per Mar Gómez.

Programació Dansa. Quinzena metropolitana.

Programació a L’Hospitalet

Últimes notícies

Veure imatge de  Visites guiades, espectacles i activitats artístiques i visuals per celebrar La Nit dels Museus   (nova finestra)
Veure imatge de  L’escriptor David Monthiel guanya la 13a edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Inauguració de Construmat a Granvia L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín celebra l’inici de la instal•lació dels ascensors de l’estació de Bellvitge - Gornal (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400