Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

25/05/2020 14:52:00
Cultura

L’Escola Municipal de Música fa 15 anys

Actualment, l’Escola Municipal de Música té 2.500 alumnes, 1.100 a la seu central de l’avinguda de Vilanova i 1.400 en els tàndem
Veure imatge de L’Escola Municipal de Música fa 15 anys (nova finestra)

L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) celebra avui el seu 15è aniversari. L’EMMCA va obrir les portes l’any 2005 amb la voluntat d’oferir un espai de formació i creació on la pràctica i la difusió artístiques interactuessin amb el territori. L’EMMCA treballa en aquests objectius des de la seu central i des dels centres educatius amb el programa Tàndem L’H.

L’actuació de l’EMMCA combina l’activitat extraescolar amb la intervenció en escoles de primària i de secundària amb l’objectiu fer arribar la pràctica artística a tots els sectors socials i convertir els ensenyaments artístics en motor de cohesió social i eina d’èxit escolar.

Actualment, l’Escola Municipal de Música té 2.500 alumnes, 1.100 a la seu central de l’avinguda de Vilanova i 1.400 en els tàndems. La vitalitat del projecte es demostra amb les més de 250 activitats que organitza al llarg de l’any, concerts i mostres a L’Hospitalet i a diferents espais rellevants de l’àmbit cultural. Recentment, The Django Orchestra  Academy va actuar al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i tenia previst actuar al Teatro Real de Madrid el 19 de maig, actuació que es va haver de cancel·lar a causa del decret de l’estat d’alarma per la Covid-19.
 

L’EMMCA manté el Tàndem amb 12 centres de L’Hospitalet: Pau Vila, Lola Anglada, Ausiàs March i Charlie Rivel (corda); Ramón y Cajal (vent clàssic); Josep Janés i Ernest Lluch (jazz), Institut Escola Gornal (dansa); Màrius Torres (teatre); Patufet Sant Jordi (instruments off); Centre d’Educació Especial Estel Can Bori (dansa), i Centre de Normalització Lingüística (teatre i conjunt vocal).
Gràcies a les accions que porta a terme, l’EMMCA ha aconseguit la formació de conjunts instrumentals de diversos estils musicals i grups de teatre i dansa que reflecteixen la diversitat de la ciutat.

A més, ha iniciat tres projectes de creació comunitària amb tres centres de la ciutat: els instituts Bellvitge i Eduard Fontserè i el Centre de Salut Mental de L’Hospitalet.

L’ideari de transformació social i rigor artístic ha reportat a l’EMMCA el reconeixement internacional. En aquest sentit, lidera la xarxa de transferència de coneixement ONSTAGE (Music Schools for Social Change) amb sis ciutats europees: Aarhus (Dinamarca), Adelfia (Itàlia), Valongo (Portugal), Grigny (França), Katowice (Polònia) i Brno (Txèquia). La trobada final de la xarxa tindrà lloc el mes de maig de 2021 a L’Hospitalet.

Gràcies a la seva feina, l’EMMCA també ha aconseguit diferents guardons, l’últim dels quals ha estat el Premi Baldiri Escola Catalunya, atorgat per la Fundació Carulla, que l’ha reconegut com a projecte singular.

En aquest enllaç podreu veure un vídeo commemoratiu www.youtube.com/watch?v=0t-b2Us6rRg&feature=youtu.be

 

Últimes notícies

Veure imatge de L’Hospitalet treu l’activitat física als parcs de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra incrementen els operatius conjunts de vigilància  (nova finestra)
Veure imatge de Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria (nova finestra)
Veure imatge de El Centre Cultural Santa Eulàlia acull els dies 9, 16 i 23 de juliol unes jornades de donació de sang (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400