Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

11/07/2019

Memòria històrica

Un mural recupera el passat industrial tèxtil de la ciutat

La pintura s’emmarca dins la iniciativa  d'Aigües de Barcelona “Recuperem els barris”, que vol recuperar la memòria històrica dels barris i de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona

Veure imatge de  Un mural recupera el passat industrial tèxtil de la ciutat (nova finestra)
Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet han inaugurat un mural en record al passat industrial de la ciutat. La pintura s’emmarca dins la iniciativa “Recuperem els barris”, impulsada per Aigües de Barcelona i que té com a objectiu recuperar la memòria històrica dels barris i ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. El mural que ja llueix al carrer de la Riera de la Creu ha estat pintat per l’artista Slim Art i recorda les tasques que duien a terme les filadores a les fàbriques tèxtils.

A l’acte d’inauguració han intervingut David Quirós, tinent d’alcaldia d’Innovació i Cultura de l’Ajuntament; Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona, i Juana Sánchez, que va treballar com a filadora a la fàbrica tèxtil de la Tecla Sala.

David Quirós ha dit que “la història de L’Hospitalet és sobretot la història de les seves persones. En aquest sentit, és important recuperar la memòria històrica —que no són només les pedres—, recuperar les vivències personals i les experiències col•lectives que ens han portat fins aquí. Un passat industrial lligat al tèxtil, on van treballar milers de dones anònimes que la història ha silenciat. És de justícia retre’ls aquest homenatge”.

Per la seva banda, Ignacio Escudero ha explicat que “els nostres barris i municipis no deixen mai de transformar-se i això és bo, però a vegades provoca que vagin perdent part de la seva essència, part del seu passat”.  “Des d’Aigües de Barcelona ho sabem bé”, ha continuat Escudero, “ja que fa més de 150 anys que donem servei a Barcelona i els municipis del seu voltant i hem estat testimonis directes de la seva transformació, que hem acompanyat, impulsat quan hem pogut i també, per descomptat, viscut en primera persona”.

Per aquesta raó, “perquè ens sentim part d’aquest passat, hem volgut posar el nostre gra de sorra per tal de recuperar una part de la seva memòria i fer un homenatge a les dones i als homes que van contribuir amb el seu esforç a transformar L’Hospitalet, en aquest cas en particular, però tots els nostres municipis en general”, ha afegit.

Durant el segle XX, el desenvolupament de la indústria tèxtil va transformar L’Hospitalet i la va convertir en la gran ciutat que és avui dia. El mural vol ser un homenatge als homes i dones que amb el seu esforç ho van fer possible. Aquesta obra ha estat realitzada per l’artista Nil Safont, més conegut com a Slim Art. Nascut el 1995 i graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, s’ha especialitzat en el gran format i les seves obres es poden veure als carrers de Nova York, Los Angeles o Nàpols, i en diferents punts de Catalunya.

Últimes notícies

Veure imatge de Comença avui la preinscripció de batxillerat (nova finestra)
Veure imatge de Es renova la gespa artificial de vuit camps municipals de futbol (nova finestra)
Veure imatge de El telèfon d’atenció i suport emocional a la ciutadania s’allarga fins a finals de juny (nova finestra)
Veure imatge de L’Escola Municipal de Música fa 15 anys (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400