Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

18/09/2018
Mobilitat i sostenibilitat

L’Hospitalet posa en marxa una prova pilot de bicicletes compartides

La companyia Mobike, en col•laboració amb l’Ajuntament, desplega 216 bicis a la ciutat que funcionen per mitjà d’una app
Veure imatge de  L’Hospitalet posa en marxa una prova pilot de bicicletes compartides (nova finestra)
L’Hospitalet ha iniciat una prova pilot de bicicletes compartides per als desplaçaments per la ciutat, a través del servei que ofereix la companyia Mobike, que gestiona més de vuit milions de bicis intel•ligents arreu del món. La iniciativa s’inscriu dins dels objectius del Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet d’incrementar a la ciutat els desplaçaments a peu i amb mitjans de transport no contaminants. El nou servei s’ha presentat avui amb  l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín; el tinent d’alcaldia de Seguretat, Convivència i Civisme, José M. García Mompel, i el director general de Mobike a España, Hunab Moreno.

L’ús de les bicicletes de Mobike es fa per mitjà d’una aplicació per a telèfons mòbils. En una primera fase, la companyia ha desplegat a L’Hospitalet 216 bicis en punts de referència dels mitjans de transport, amb l’objectiu d’arribar al miler d’unitats en fases posteriors.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha explicat que els darrers anys L’Hospitalet “s’ha transformat sota la premissa de la sostenibilitat i amb el compromís de millorar la mobilitat al municipi. La posada en marxa d’aquesta prova pilot de bicicletes compartides s’emmarca en aquesta voluntat d’incrementar les oportunitats perquè la ciutadania pugui fer servir la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu, saludable i no contaminant”.

Es tracta d’una plataforma intel•ligent de bicicletes compartides, especialment dissenyades, equipades amb sistema de geolocalització GPS i tecnologia pròpia, que permet a l’usuari trobar la bici més pròxima a la seva ubicació, reservar-la i desbloquejar-la amb l’app a través del telèfon mòbil.

Quan l’usuari arriba a la seva destinació, pot aparcar la bicicleta en un lloc adequat per al seu estacionament i bloquejar-la de nou, perquè estigui disponible per a un altre usuari. El servei té un cost d’un euro per 20 minuts de trajecte. També s’ofereix un passi mensual a 5,99 euros i semestral a 29,99 euros.

Hunab Moreno, director general de Mobike a Espanya, ha manifestat: “estem molt satisfets de la predisposició mostrada per l’alcaldessa i el seu equip de govern en començar aquesta col•laboració amb Mobike a fi d’explorar com, conjuntament, podem millorar la mobilitat i sostenibilitat de L’Hospitalet i dels seus veïns i veïnes. Per a Mobike representa una gran oportunitat començar a caminar a Catalunya de la mà de la seva segona ciutat més poblada, que representa un centre financer i de serveis per a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.”

Aquesta prova pilot marca l’inici de les operacions de Mobike a Catalunya. Pel que fa al mercat espanyol, des de juny desenvolupa una prova pilot a Madrid. A la resta d’Europa, la companyia ja presta els seus serveis a Itàlia, Regne Unit, Alemanya, França i Països Baixos. Arreu del món, Mobike supera els 200 milions d’usuaris registrats en més 200 ciutats de 19 països.

Mobike col•laborarà amb l’Ajuntament de L’Hospitalet en la posada en marxa d’iniciatives per fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà. Entre d’altres, es desenvoluparà una plataforma de dades obertes per planificar el transport, treballar en mesures de seguretat viària i establir protocols d’estacionament de bicicletes al carrer.

Últimes notícies

Veure imatge de  Visites guiades, espectacles i activitats artístiques i visuals per celebrar La Nit dels Museus   (nova finestra)
Veure imatge de  L’escriptor David Monthiel guanya la 13a edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Inauguració de Construmat a Granvia L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín celebra l’inici de la instal•lació dels ascensors de l’estació de Bellvitge - Gornal (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400