Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

26/05/2020 11:32:00
Esports

Es renova la gespa artificial de vuit camps municipals de futbol

Seguint criteris mediambientals i de sostenibilitat, el material substituït, gespa i cautxú, serà reutilitzat al 100% per a usos esportius i ornamentals
Veure imatge de Es renova la gespa artificial de vuit camps municipals de futbol (nova finestra)

Vuit camps municipals de futbol de L’Hospitalet renoven aquest estiu la gespa artificial dels seus terrenys de joc. Es tracta dels camps de futbol 11 Can Buxeres, Florida, L’Hospitalet Centre, Provençana, Feixa Llarga i Pubilla Cases, i dels camps de futbol 7 Can Buxeres i Puig Gairalt, on juguen equips de diferents categories i és utilitzat per escoles esportives.

L’actuació obeeix al desgast elevat que presenta la gespa actual a conseqüència de l’ús continuat i intensiu que ha tingut durant la seva vida útil, la qual cosa dificulta la pràctica del futbol en condicions òptimes.

En l’operació de renovació, s’hi instal·larà un sistema de gespa artificial d’última generació que compleix els requisits demanats per la FIFA per a la pràctica del futbol de competició. A més, s’hi incorporarà una base elàstica que afavoreix l’absorció d’impactes a la superfície i garanteix la seva durabilitat en condicions òptimes d’ús.

Els treballs consistiran en la retirada de la gespa actual, la col·locació de la base elàstica sobre l’asfalt i, a sobre, la nova gespa artificial, de 42 a 50 mm d’alçada, formada per fibres de polietilè.

A més, s’hi instal·laran noves porteries, es canviaran les reixes de les canals perimetrals de recollida d’aigües, s’actuarà en els canons del sistema de reg i els elements que es trobin en mal estat, i es pintaran els marcatges del terreny de joc.

Seguint pautes mediambientals, el material substituït, gespa, sorra i cautxú, serà reutilitzat per a altres usos. Així, en la línia de fomentar l’economia circular i millorar els criteris de sostenibilitat en les obres —tot evitant una més gran generació de residus i disminuint la producció de CO2—, el projecte inclou  la recuperació del cautxú actual dels camps de futbol, 39.300 m2 de gespa artificial, i la seva reutilització al 100% per a usos esportius i ornamentals.

Últimes notícies

Veure imatge de L’Hospitalet treu l’activitat física als parcs de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra incrementen els operatius conjunts de vigilància  (nova finestra)
Veure imatge de Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria (nova finestra)
Veure imatge de El Centre Cultural Santa Eulàlia acull els dies 9, 16 i 23 de juliol unes jornades de donació de sang (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400