Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició d’esmalts al foc
EQUÍVOCS

Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Esmalts Artístics de l’ESDA Llotja
del 3 al 23 de juny
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
“El món de l’art eixampla cada vegada més el seu àmbit d’actuació, i els seus horitzons no tenen fronteres.
Fa temps que la cuina va entrar a formar part d’aquests llenguatges ja que, en definitiva, apel•len als sentits.
Els artistes sempre han estat atrets per la representació del menjar. Els pintors rupestres ja van representar els aliments en les coves habitades, amb significats dubtosos, que van des de propietats màgiques a la pròpia supervivència.
En tots els temps i estils trobem representacions d’aliments en estat natural o ja condimentats. Recordem les magnifiques natures mortes de fruites i verdures de Sánchez Cotán, i tants altres pintors del Segle d’Or com Velázquez, Zurbarán o Goya, o Chardin, Cezanne i Van Gogh, ens delecten amb aquests temes i, com no, Picasso s’hi va endinsar també, afegint-hi la tridimensió. Al 2018, a Barcelona, es va poder veure l´exposició “La cuina de Picasso”, on el menjar era font d’inspiració del gran artista en varietat de tècniques, entre elles la ceràmica.
Artistes i viandes han congeniat sovint. Quantes tertúlies, quants esbossos fets al voltant d’una taula, de quelcom tant quotidià com menjar i beure!
Quan la realitat ve simulada, imitada, ens provoca equívocs, mot que bateja aquesta exposició. Un exercici-repte per als nostres estudiants, amb resultats lúdics i estètics interessants, ja que els obliguen a forçar l’ofici per apropar-se a matèries i textures dispars, oposades a la fragilitat, lluïssor i rigidesa que, a priori, se li suposa al nostre habitual material de treball: l’esmalt (vidre sobre metall cuit a alta temperatura). Veieu sinó alguns dels bons resultats obtinguts, fruit d’una altra mena de cuina”.

Inauguració: 4 de juny a les 19:30 hores

Dra. Núria López-Ribalta. Catedràtica Arts Plàstiques i Disseny. Escola ESDA Llotja
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400