Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Decàleg de bones pràctiques per sobreviure els primers anys de vida de l’empresa (AJORNAT)

del 31 de març al 2 d'abril
Hora: 9.30
Data inici inscripció: 10/03/2020
Data fi inscripció: 30/03/2020
Duració aprox.:4 hores
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Organitzadors: 
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Punts d'inscripció/venda: Inscripcions Online
Lloc: Gornal Activa(Gornal Activa)
C. Can Tries 20  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Aquest curs s’impartirà a Gornal Activa en dues sessions de 9.30h a 13.30h. La formació està basada en un estudi realitzat al Municipi de Molins de Rei, sobre 30 empreses del municipi i té com a objectiu explicar i transmetre les claus de l’èxit, que han fet que la supervivència d’aquestes empreses sigui continuada i mantinguda des de fa més de cinc anys.

Els continguts es tractaran en dues sessions:

Sessió 1

Objectiu:
· En la primera sessió explicarem cinc de les deu bones pràctiques amb exemples concrets, basades en el perfil de la persona emprenedora i la seva orientació al mercat.

Continguts:
· Crear per oportunitat de negoci: crear l’empresa perquè es detecta una oportunitat de negoci, no com opció per deixar d’estar en situació d’atur.
· Lideratge i emprenedoria: ser molt proactiu. Ser el motor de l’empresa, ser-ne el responsable de totes les decisions que es prenen, tant de les positives com de les negatives.
· Esforç, treball i constància: la dedicació al negoci és constant i completa; es manté el ritme en tot moment i amb visió a mig i llarg termini, amb paciència.
· Orientació al mercat: tenir experiència en el sector d’activitat de l’empresa, tenir ofici i conèixer el producte o servei, i estar orientat al mercat. Conèixer la competència.
· Capacitat comercial: capacitat de sortir a vendre el producte o servei en qualsevol moment o circumstància.

Sessió 2

Objectiu:
· En la segona sessió explicarem les altres cinc bones pràctiques que ens permetran analitzar l’empresa o idea empresarial des d’un punt de vista quantitatiu.

 Continguts:
· Inversió inicial i fons de maniobra: per iniciar el negoci, fa falta començar les activitats amb una inversió inicial mesurada, i per continuar i consolidar-se, fa falta disposar de finançament que no impliqui una càrrega gaire elevada.
· Control de la gestió.
· Obtenció de beneficis: tenir beneficis del negoci suposa generar i guanyar diners, amb transparència i integritat. Conèixer els números, el marge i la tresoreria. Disposar d’un sou mínim cada mes per als socis i sòcies treballadores.
· Innovar: estar obert a fer canvis en la forma de fer les coses, en l’organització de l’empresa, en els productes i serveis que es comercialitzen, en l’atenció als clients. Explorar i introduir noves tecnologies, obrir nous mercats.
· Col·laborar per créixer i consolidar-se: unir esforços, coneixements i recursos per mantenir-se i créixer.


Inscripcions Online


Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400