Ajuntament de L'Hospitalet

Exposicions

RSS
 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de L'H Interactiva (nova finestra)
  des del 19 de juliol
  Una ciutat a les teves mans.
  Una ciutat smart a l’alçada de la seva ciutadania.
  Segur que molts de vosaltres ja l'heu conegut! :) 
 • Veure imatge de Eugenio Ampudia (nova finestra)
  del divendres 9 de novembre de 2018 al diumenge 2 de juny de 2019
  I tu què has fet per l’art?
  L’exposició «Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» aplega un conjunt de vint-i-tres obres multidisciplinàries realitzades entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició, les quals, a partir de la utilització dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, ens traslladen a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd.
 • Veure imatge de 12+1 L'Hospitalet. Fotografia de Clara Antón (nova finestra)
  del divendres 1 de febrer al diumenge 24 de març
  Un projecte d'art urbà local impulsat per la Fundació Contorno Urbano que culmina amb una exposició que recull tots les intervencions artístiques que s'han portat a terme al llarg del 2018 al mur de la sortida del metro de la Torrassa.
 • Veure imatge de Exposició Arranz-Bravo a Cadaqués (nova finestra)
  del dijous 14 de febrer al diumenge 5 de maig
  Exposició dedicada a la producció artística que va dur a terme Eduard Arranz-Bravo durant els seus anys d’estada a Cadaqués (1973-1992). És una de les seves èpoques més prolífiques, i amb més vincles internacionals.
 • Veure imatge de Ethos. L'empremta de la ciutat (nova finestra)
  del divendres 15 de febrer al diumenge 31 de març
  Un projecte col·laboratiu entre l'Escola Superior d’Art i Disseny Serra i Abella i el Centre d'Art Tecla Sala per indagar de manera col·lectiva en el passat, present i futur de la ciutat de L'Hospitalet.
 • Veure imatge de Propers esdeveniments a Collblanc - la Torrassa (nova finestra)
  del divendres 1 de març al dimarts 30 d'abril
  En aquest primer trimestre concerts, exposicions i altres actes que no et pots perdre... i tot sense sortir del barri:
 • Veure imatge de Abans i ara (nova finestra)
  del dimarts 5 al divendres 29 de març
  Postals d'Abans i ara és un projecte de la BlogL'Hosfera (Punts Òmnia de l'Hospitalet). Resultat del treball de tot un curs, cercant fotografies antigues de diverses fonts i fent sortides per fer la fotografia actual dels mateixos llocs, per així crear després les postals que reflecteixen el pas del temps de la nostra ciutat. Aquesta és la segona edició del projecte #lhpostal, treballant cada Punt Òmnia des del seu barri i fent xarxa per posar en comú el resultat final amb una exposició.
 • Veure imatge de Exposició de pintures: Dia Internacional de la Dona (nova finestra)
  del dimarts 5 al dimarts 26 de març
  Un any més, l'Associació Eurodona, una de les entitats del barri més actives al Centre Cultural Sanfeliu, presenta una exposició de pintura que mostra els quadres realitzats als seus tallers de pintura l'oli. L'exposició s'enmarca en la celebració del dia internacional de la dona i en la conmemoració de la figura de la dona treballadora.
 • Veure imatge de Exposició : Enigmes dels Orígens. (nova finestra)
  del dimecres 6 de març al dijous 25 d'abril
  Al llarg de quatre blocs temàtics, ens presenta els orígens de l'Univers, la Vida, la Humanitat i el Llenguatge. Tot articulat mitjançant un amè –però curós– discurs on importa molt més el «com sabem el que sabem?» que el «què sabem?». No ho oblidem... en ciència és tan o més important el camí que el resultat.

  Cadascun dels blocs compta amb una original introducció: un relat, en format de còmic, sobre un fet puntual de la història de la ciència. Això no només revaloritza el paper del còmic com a eina divulgadora, sinó que reivindica la vessant més humana i social de la ciència: paleontòlogues, astrònoms, biòlogues, etc. I no marxarem sense trobar, dins de cada bloc, una suggerent pregunta: «què ens queda per saber?». Les científiques i científics de casa nostra segueixen treballant per cercar la resposta a nous interrogants sobre els orígens; uns enigmes que han volgut compartir amb nosaltres.

  (extret d’un text de Jordi Serrallonga)

 • Veure imatge de “Ocaso”, exposició de Norman Narotzky (nova finestra)
  del dijous 7 de març al diumenge 14 d'abril
  Ocàs dóna nom a la sèrie pictòrica d'en Norman que ens presenta un estat de la qüestió que evidencia la transició vers les tenebres que i en què la humanitat es troba: des de les matances i guerres fins al canvi climàtic, passant per l’auge de la intolerància i una nova espècie de totalitarisme molt semblant al que ja va haver d’enfrontar fa cinquanta anys, el pintor vol sacsejar l’espectador perquè ell creu en la pròxima sortida de Sol.
  Inauguració dijous 7 de març a les 19:30 h.
 • Veure imatge de Ànimes de càntir. Xesco Mercé + Manuel Morales (nova finestra)
  del dijous 7 de març al diumenge 14 d'abril
  Inauguració de l'exposició dels artistes plàstics Xesco Mercé i Manuel Morales
  Dos artistes junts i regirats intenten rescatar la primera mirada de la humanitat, un ho fa amb un fang germinal que és mescla lenta de les sorres de tots els deserts i les aigües de tots els diluvis i l'altre amb el polièster obscur de les radiografies, que té el seu origen en petrolis antediluvians.
 • Veure imatge de Exposició col·lectiva "Art en Femení 2019" (nova finestra)
  del dijous 7 de març al diumenge 7 d'abril
  Cada any, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el Servei d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de L'Hospitalet organitza una exposició col·lectiva d'art enfocada des de la perspectiva de gènere, en la qual hi participen joves artistes de la ciutat, col·lectius d'artistes i l'alumnat dels instituts hospitalencs.
 • Veure imatge de "When the WIP comes down". Narratives del Treball en Art (nova finestra)
  del divendres 8 de març al divendres 12 d'abril
  De Biel Llinàs amb la col·laboració d'Ada Fuentes aborda els dispositius i dinàmiques de producció de l'art emergent a partir de diverses aproximacions basades en l'experiencia personal.
 • Veure imatge de Bang Bang Pow (nova finestra)
  del divendres 15 de març al dimecres 17 d'abril, 20 h
  Exposició col•lectiva amb les il•lustracions d’Emily Eldridge, Perrine Honoré, Outra (Ro Ledesma) i Cristina Lina. El fil que els uneix és ben acolorit. Vénen de diferents països i exploren la pràctica artística de diverses maneres però comparteixen un amor profund pels colors fluorescents, pel subjecte humà, per la dinamització de la via pública i pels focs artificials.
 • Veure imatge de Exposició Fotogràfica (nova finestra)
  del dimecres 20 de març al dimarts 30 d'abril
  Inauguració: Dimecres, 20 març, a les 17 hores.
  Horari: dilluns a divendres, de 17 a 21 hores.
 • Veure imatge de Exposició de pintura de l’Associació Josep Janés (nova finestra)
  del dimecres 20 de març al dilluns 8 d'abril
  Obras creades per l’alumnat de l’Associació
  La sala d’exposicions del Centre Cultural Collblanc – la Torrassa acull una selecció dels treballs dels alumnes de l’Associació Josep Janés, coordinada per Neus Ramon.

  S’inaugura el dimecres dia 20 de març de 2019, a les 18.30 hores.

  No us ho perdeu. Val la pena veure-ho!
 • Veure imatge de Exposició: Treballs dels alumnes de l'acadèmia Catalonia (nova finestra)
 • Veure imatge de Poti Poti de Contes (nova finestra)
  del dilluns 25 de març al dissabte 6 d'abril
  Joc-exposició per celebrar el Dia Internacional de la Literatura Infantil i Juvenil 2019.
  Vine i participa!
 • Veure imatge de Exposició d'il·lustracióBlackout (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 30 d'abril
  Blackout dóna nom a aquesta exposició en la qual veiem plasmats dos estils: realisme i còmic, estils als quals l'artista Manoluts dóna vida amb els seus retrats.
  L'estil realista és un joc de llums i ombres amb un fos a negre que insinua imatges de rostres cèlebres i fantàstics.
  El món del còmic, en canvi, adopta un estil clàssic i bidimensional en el qual  Manoluts combina el blau, el blanc i el vermell sobre fons negre, transportant-nos al còmic dels anys 50.
  Les il•lustracions s'han plasmat en diferents suports: quadres, vinils musicals i taules de skateboard.

  Inauguració: 2 d'abril a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Exposició: Senyores, les de sempre de Sandra Olivé (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 30 d'abril
  A la sala d'exposicions del Centre Cultural Sanfeliu
  Sandra Olivé va nèixer a Barcelona tot i que de petita tenia un gran talent per dibuixar, es va dedicar gran part de la seva vida al teatre i a la dansa. No va ser fins que s'en va anar a viure a Sevilla que va tornar a agafar els pinzells amb la necessitat de transmetre i expressar aquesta nova experiència. Aquesta exposició es compon aproximadament de 15 obres i mostra la figura de la dona en tota la seva plenitut. En paraules de la propia autora: " Senyores que són autentiques, reals, que totes elles comparteixen no sols el fet de ser mares, àvies, tietes o veïnes, també el fet de ser dona."
 • Veure imatge de Montserrat Abelló. "Visc i torno a reviure" (nova finestra)
  del dijous 2 al divendres 31 de maig
  Aquesta exposició de petit format pretén fer un recorregut significatiu per la trajectòria vital i literària d’aquesta poeta i traductora.
 • Veure imatge de Guillotina. Lluís Hortalà (nova finestra)
  del divendres 3 de maig al diumenge 21 de juliol
  Lluís Hortalà
  Canviar d’època necessita practicar talls, però per fer talls cal una tecnologia i edificacions on sustentar-la. La política, tal com passa amb l’art, és abans de res una qüestió d’infraestructura.
 • Veure imatge de Exposició (nova finestra)
  del dijous 20 de juny al diumenge 21 de juliol
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400