Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de I tu, què has fet per l’art? - Eugenio Ampudia (nova finestra)
  del divendres 9 de novembre de 2018 al diumenge 2 de juny de 2019
  L’exposició «Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» aplega un conjunt de vint-i-tres obres multidisciplinàries realitzades entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició, les quals, a partir de la utilització dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, ens traslladen a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd.
 • Veure imatge de Punt Fotogràfic (nova finestra)
  del dimecres 30 de gener al dimecres 26 de juny
  amb Teresa Canturri
  La Teresa Canturri, de la Cia General de Fotos proposa una nova activitat amb la voluntat que aquest espai sigui un Punt Fotogràfic per a totes les persones interessades en la fotografia. Al Centre Cultural Collblanc –la Torrassa s’inicia una sèrie de trobades  en les quals, un cop a la setmana, es podrà xerrar, escoltar i, en resum, compartir i realitzar activitats relacionades amb la fotografia.

  Horari: els dimecres, de 19 a 20 hores.
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del dilluns 1 d'abril al dilluns 3 de juny, de 19 a 21 h
  Ja fa temps que t’agradaria aprendre com recuperar mobles i no acabes de fer el pas? Dona-li una segona vida a aquell moble de la tieta transformant-lo, ja sigui amb la cura i la tècnica de la restauració tradicional o alliberant la teva creativitat amb la customització creativa.

  Coneixeràs els productes i les tècniques centenàries per a restaurar un moble antic respectant la seva pàtina: cola animal, cera d’abella, estucs, goma laca a monyeca ... I et divertiràs amb les tendències més actuals en pintura decorativa: chalk paint, milk paint, stencil, decoupage, decapé, taping

  PLACES COMPLETES. Inscripcions a llista d'espera
 • Veure imatge de Obra de Milena Rossignoli (nova finestra)
  del dijous 11 d'abril al divendres 7 de juny
  La galeria Ana Mas Projects presenta l'exposició individual de Milena Rossignoli, formada per obres elaborades in-situ que continuen el fil de pensament dels últims projectes de l'artista. Tendø es podria entendre com tenir o estendre, el seu origen en llatí seria intentar, acompanyada del símbol ø que en matemàtiques fa referència al buit.
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom. Nivell avançat. (nova finestra)
  del dijous 11 d'abril al dijous 6 de juny, de 19 a 21 h
  Taller de fotografia en el què aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Treballarem el llenguatge del color, la composició i el control de la llum, i explorarem la capacitat expressiva de la fotografia a través de l’anàlisi d’autors i realitzant exercicis de creació. El taller també vol mostrar diferents processos d’optimització de la imatge i com aconseguir la màxima qualitat de les fotografies. El flux del treball, els ajustos de correcció de l’exposició més importants, com millorar el color i corregir les dominants així com els mètodes més pràctics i eficients per convertir i treballar les imatges segons les nostres necessitats.

  PLACES COMPLETES. Inscripcions a llista d'espera
 • Veure imatge de Ceci n’est pas una cariàtide (nova finestra)
  del dijous 25 d'abril al diumenge 30 de juny
  Una cariàtide del segle XVI, del fons del Museu de l'Hospitalet, és el motiu triat aquest any pel col·lectiu TPK amb el qual convidar a diversos artistes europeus contemporanis a presentar un treball al cicle Ceci n'est pas de l’edició 2019. 
 • Veure imatge de Autopista 2019 (nova finestra)
  del divendres 26 d'abril al dijous 6 de juny
  Inauguració i performance a càrrec dels artistes de l'exposició Autopista 2019
  Proposta d'arts visuals del col·lectiu 4, Barbier de Nîmes, dins del cicle Autopista:  Béatrice B. Bonhomme  (França),  Victorien Ézard (França),  Kang Byung Ki (Corea) i  William Van Straten (Bèlgica).
 • Veure imatge de Drawing blues (nova finestra)
  del divendres 26 d'abril al divendres 31 de maig
 • Veure imatge de Exposició de CollageComunitat Sudamèrica (nova finestra)
  del dimarts 7 al divendres 31 de maig
  Una de les preguntes que sempre em vaig fer, és per què en passar els anys tot se separa, es divideix o subdivideix cada vegada més, en comptes d'unir-se.
  Què passaria si Sudamèrica s'unís?

  Inauguració: 7 de maig a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Exposició:EXPOARTPEZ (nova finestra)
  del dimarts 7 al divendres 31 de maig
  Exposició de dispensadors de caramels PEZ i de pintura col•lectiva
  Els petits caramels PEZ rectangulars vénen mantenint sense canvis la seva forma i aspecte únics des de la seva aparició en 1927 i ja van ser en si mateixos una revolució. Però el que els va fer veritablement coneguts va ser el dispensador PEZ.
  En aquesta exposició t'oferim una col•lecció d'aquests famosos dispensadors, però també et dispensarem una bona selecció d'obres de diferents artistes com Derz, Laia, Reks, Aisa, Jakobo, Puke, Adolfo Rast, Edurne Pesadumbre i Pres Fusion.
  En definitiva, una ExpoArtPez.

  Inauguració: 9 de maig a les 19:30 amb l'actuació de DJ Chus Bzn
 • Veure imatge de Tallers d’estiu 2019 (nova finestra)
  del dimecres 8 al divendres 31 de maig
  El TPK ha obert les inscripcions per als tallers d'estiu de pintura, gravat i fotografia. També ha preparat un taller d'art per a infants, les arts plàstiques i visuals adreçades a nens i nenes de 6 a 12 anys.
 • Veure imatge de Pablo del Pozo. Al muerto, tiempo encima (nova finestra)
  del dijous 9 de maig al diumenge 14 de juliol
  Inauguració de l'exposició de l'artista Pablo del Pozo
  Primera exposició individual de Pablo del Pozo. Instal·lat al Districte Cultural de L'Hospitalet (Col·lectiu Fase), la mostra vol fer present el lligam de la fundació amb els artistes nouvinguts a la ciutat, alhora que donar suport a un artista emergent com ell, un dels escultors més interessants de la jove escena artística contemporània.
 • Veure imatge de Exposició de pintures: “Utopía Contemporánea”, de Rigo Nieves (nova finestra)
  del dijous 9 al dijous 30 de maig
  Al Centre Cultural Collblanc – la Torrassa es pot visitar l’exposició de pintures de Rigo Nieves, un artista plàstic que ha realitzat exposicions en el Sud, Centre i Amèrica del Nord. Últimament ha exposat a diverses sales d’art a Barcelona

  La inauguració serà dijous 9 de maig de 2019, a partir de les 19 hores.
 • Veure imatge de Guillotina. Lluís Hortalà (nova finestra)
  del divendres 10 de maig al diumenge 21 de juliol
  Lluís Hortalà transforma el trompe-l’oeil en una màquina de pensar. A partir de les rèpliques pictòriques de dues llars de foc —les de Marie-Antoniette i Madame du Barry— i dels sòcols dels museus del Louvre de París i de la National Gallery de Londres, l’exposició indaga en les estratègies que desplega el poder per consolidar-se.
 • Veure imatge de Fem Tàndem L'H amb l'Escola Pau Sans | C.A Tecla Sala (nova finestra)
  del dissabte 11 de maig al diumenge 2 de juny
  Fem Tàndem L'H amb l'Escola Pau Sans
  FEM TÀNDEM L'H és un projecte impulsat per la l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la voluntat de singularitzar les escoles públiques de la ciutat mitjançant un element d'excel•lència en el camp de les arts, la cultura i les ciències, amb  la col•laboració dels equipaments culturals i entitats de L’Hospitalet.
 • Veure imatge de Exposició: Mira'm (nova finestra)
  del dimecres 15 de maig al dilluns 10 de juny
  L’exposició dona a conèixer el testimoni de vida de set joves extutelats, nois i noies que han viscut sota el sistema de protecció d’infància perquè han estat víctimes d’una situació de gran dificultat. Per tant, que no poden comptar amb el suport familiar per a construir el seu present i futur.
 • Veure imatge de Sobre paper (nova finestra)
  del dijous 16 de maig al diumenge 9 de juny
  Xaro Castillo | Agustin Fructuoso | Dani Aixelà | Josep M Ferrer | Jose M Talavera | Tadeo Sánchez | Carmen Marcos | Plácido Romero
  "Sobre paper" és una exposició que neix de la curiositat i de la intriga personal sobre què farien els altres set artistes en un espai de paper, on no és habitual treballar en una mida tan  gran. Són les paraules de presentació de l'artista Agustin Fructuoso.
 • Veure imatge de La Santa Estación (nova finestra)
  del dijous 16 de maig al diumenge 2 de juny
  "La Santa Estación" és la llavor que ha brotat a L'Hospitalet entre el formigó gris que hi predomina. A través del sincretisme conceptual, i com a resistència simbòlica, aquesta obra integra la diversitat cultural i social que existeix a L'Hospitalet.
 • Veure imatge de Exposició de pintures: "El sentiment de pintar" (nova finestra)
  del dimarts 21 de maig al divendres 7 de juny
  A la sala d'exposicions del Centre Cultural Sanfeliu
  El pròxim dimarts 21 de maig s'inaugura l'exposició de pintures "El sentiment de pintar", que ha estat organitzada pels alumnes del taller de pintura de l'Escola d'Adults de Sanfeliu. Un any més, ens mostraran el resultat dels coneixements que han obtingut durant el curs i ho faran a través de diferents obres que ells mateixos han dut a terme.
 • Veure imatge de Exposició: Diàleg amb la natura de Maragda Cuscuela (nova finestra)
  del dimarts 28 de maig al divendres 21 de juny

  Aprenem de la natura i amb la natura. Em captiva el diàleg que  s’estableix entre tots els essers vius i les emocions que es desvetllen i que interactuen . Amb les plantes i  els arbres compartim el mateix espai, ens complementem. Des d’aquesta mirada presento les obres de l’exposició “Diàleg amb la natura”
 • Veure imatge de Documental “Afal, una mirada libre (1956-1963)” (nova finestra)
  Dimarts, 28 de maig, a les 19:30 h
  La CIA. GENERAL DE FOTOS, que fa l’activitat de Punt Fotogràfic en el Centre Cultural Collblanc – la Torrassa, organitza el passi d’un documental o pel•lícula mensual,  obert i gratuït per a tothom.

  Per a aquest mes de maig ens proposa un interessant documental “Afal, una mirada libre (1956-1963), que va dirigir Alberto Gómez Uriol i que podreu veure en el mateix centre cultural.
 • Veure imatge de © Eugenio Ampudia. Museum & Space, 2011 (nova finestra)
 • Veure imatge de Exposició d’esmalts al focEQUÍVOCS (nova finestra)
  del dilluns 3 al diumenge 23 de juny
  Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Esmalts Artístics de l’ESDA Llotja
  “El món de l’art eixampla cada vegada més el seu àmbit d’actuació, i els seus horitzons no tenen fronteres.
  Fa temps que la cuina va entrar a formar part d’aquests llenguatges ja que, en definitiva, apel•len als sentits.
  Artistes i viandes han congeniat sovint. Quantes tertúlies, quants esbossos fets al voltant d’una taula, de quelcom tant quotidià com menjar i beure!
  Quan la realitat ve simulada, imitada, ens provoca equívocs, mot que bateja aquesta exposició. Un exercici-repte per als nostres estudiants, amb resultats lúdics i estètics interessants, ja que els obliguen a forçar l’ofici per apropar-se a matèries i textures dispars, oposades a la fragilitat, lluïssor i rigidesa que, a priori, se li suposa al nostre habitual material de treball: l’esmalt (vidre sobre metall cuit a alta temperatura). Veieu sinó alguns dels bons resultats obtinguts, fruit d’una altra mena de cuina”.

  Inauguració: 4 de juny a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Summer Experience a La BòbilaExposició de fotografia:Postals de L'Hospitalet abans i ara (nova finestra)
  del dimarts 4 de juny al divendres 26 de juliol
  L’exposició “Postals de L’Hospitalet abans i ara” fa una retrospectiva dels nostres barris a través de fotografies. Coneixerem l’abans i l’ara de la nostra ciutat de la mà de les persones participants dels diferents Punts Òmnia de L’Hospitalet, que es reuneixen en el marc de la BlogL’Hosfera.

  Organitzat per: La BlogL’Hosfera
  https://bloglhosfera.wordpress.com
  Comenta-la a Twitter: #lhpostal

  Inauguració: 4 de juny a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Taller de fotografiaSom barri: La Florida (nova finestra)
  del dimarts 4 de juny al dimarts 2 de juliol, 17 h
  Aquest taller està destinat a tota la gent del barri que vulgui desenvolupar d'una manera intensiva el tema de la fotografia de carrer i posteriorment, la creació i la producció d'un projecte fotogràfic conjunt per després obtenir-ne una publicació.
  L’objectiu és aprendre nocions bàsiques de fotografia, veure el barri amb uns altres ulls i crear-ne una petita història visual amb una altra perspectiva.

  Preu: 25€
 • Veure imatge de Exposició: Reconstruir (nova finestra)
  Dimarts, 4 de juny
  de Jericó Delayah
  Reconstruir és el nom que rep l’exposició de l'artista Jericó Delayah on vol mostrar el procés creatiu de les seves obres per poder entendre millor el resultat final.

 • Veure imatge de Exposició: La vida des de l'ànima de Frida Kahlo (nova finestra)
  Dimarts, 18 de juny, 18:30h
  Exposició i xerrada sobre la vida i obra de Frida Kahlo a càrrec de Yolanda Martínez, del Centre Artístic d'Esplugues.
 • Veure imatge de Erm - Solstici 2019 (nova finestra)
  del dijous 20 de juny al diumenge 21 de juliol
  Solstici 2019 | TPK Art i Pensament Contemporani
  Exposició del treball dels artistes i col•lectius residents als espais de creació del TPK – Art i Pensament Contemporani, a partir dels criteris experimentals propis d’aquest centre de creació.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400